Even voorstellen

Drs. José Nijboer- van den Broek

Logopedist sinds 1992
Afasietherapeut sinds 1996
Parkinsontherapeut sinds 2016
MS therapeut sinds 2019
Mimetherapeut sinds 2020

 

José behandelt zowel kinderen als volwassenen met stem -, spraak-, taal- en/of slikproblemen. Bij de behandeling gaat José uit van de hulpvraag/hulpvragen van de mensen. Een aantal praktische voorbeelden:

  • een gymdocent: Kan ik zonder keelpijn lesgeven?
  • een volwassen man na hersenletsel: kan ik weer een e-mail versturen en het journaal begrijpen?
  • een partner van iemand met een spierziekte: hoe kan hij eten& drinken en wat kan ik doen?

Geen een mens is gelijk. Ieder heeft zijn eigen manier van omgang met zijn problemen op het gebied van communicatie. José is van mening dat de behandeling persoonlijk en op maat moet worden afgestemd. José doet er alles aan om een veilig en vertrouwd leerklimaat te creëren, waarbij een open communicatie tussen u aanwezig is. Zij is inzichtelijk in haar werkwijze en geeft desgewenst voortdurend inzage in het therapieplan, de therapiedoelen en de voortgang van behandeling. Er is voldoende ruimte voor vragen stellen en overleg.

José is lid van Neuronetwerk, afasienet, Parkinsonnet, MSzorg en de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF). Zij is geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici met als specialisatie afasie,  Parkinson , mime en MS therapeut. (kwaliteitsregistratienummer 19900185991)

Tevens geeft José therapieën gericht op stemproblemen en afwijkende mondgewoonten(OMFT).

José geeft ook regelmatig verschillende trainingen zoals afasie & communicatie,   en/of eet- en drinkproblemen herkennen & handelen

José heeft in 1992 de opleiding tot logopedist aan de Hoge School Hengelo afgerond. Daarna is zij afgestudeerd in Algemene Taalwetenschappen. Vanaf 1996 heeft zij als logopedist gewerkt in het Rijnlands Revalidatie Centrum(Basalt), afdeling volwassenen. Na een aantal jaren als teamleider gewerkt te hebben bleek toch dat het werken als logopedist haar veel meer voldoening gaf. Vanaf 2013 heeft zij in verschillende vrijgevestigde praktijken gewerkt. Daarna is zij haar eigen praktijk begonnen in Den Haag. Deze praktijk heeft zij tot 2019 gehad waarna zij de praktijk voor volwassenen in Leidschendam overgenomen heeft. In 2015 heeft zij een vestiging in Leiden geopend. Naast de werkzaamheden in de praktijk heeft zij van 2018 tot 2020  in regio Teylingen gewerkt voor Verpleeghuis Marente. In 2020 tot en met de eerste helft van 2021 heeft zij 1 dag per week voor het Onderwijscentrum te Leiden gewerkt. In 2021 en 2022 heeft zij meegewerkt aan het innovatieve zorgconcept “samenwerking revalidatie en eerstelijn in een gebouw” te Den Haag. Vanaf 2023 werkt zij zowel in haar praktijk en bij het afasiecentrum van Hersenz. Vanaf 2024 is zij werkzaam in het Alrijne ziekenhuis (revalidatieunit en verpleeghuis) en haar eigen praktijk in Leidschendam.

Vriendelijke groeten namens Drs. José Nijboer- van den Broek