Even voorstellen

Drs. José Nijboer- van den Broek

Logopedist sinds 1992
Afasietherapeut sinds 1996
Parkinsontherapeut sinds 2016

MS therapeut sinds 2019

 

José behandelt zowel kinderen als volwassenen met stem -, spraak-, taal- en/of slikproblemen. Bij de behandeling gaat José uit van de hulpvraag/hulpvragen van de mensen. Een aantal praktische voorbeelden:

  • een gymdocent: Kan ik zonder keelpijn lesgeven?
  • een volwassen man na hersenletsel: kan ik weer een e-mail versturen en het journaal begrijpen?
  • ouders van een kindje: als hij iets zegt gooit hij de woorden door elkaar, kan hij zo praten dat iedereen hem begrijpt?
  • een partner van iemand met een spierziekte: hoe kan hij eten& drinken en wat kan ik doen?

Geen een mens is gelijk. Ieder heeft zijn eigen manier van omgang met zijn problemen op het gebied van communicatie. José is van mening dat de behandeling persoonlijk en op maat moet worden afgestemd. José doet er alles aan om een veilig en vertrouwd leerklimaat te creëren, waarbij een open communicatie tussen u en/of uw kind aanwezig is. Zij is inzichtelijk in haar werkwijze en geeft desgewenst voortdurend inzage in het therapieplan, de therapiedoelen en de voortgang van behandeling. Er is voldoende ruimte voor vragen stellen en overleg.

José is lid van Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en lid van Parkinson Net. Zij is geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici met als specialisatie afasie, Parkinson en MS therapeut. (kwaliteitsregistratienummer 19900185991)

Tevens geeft José therapieën gericht op stemproblemen en afwijkende mondgewoonten(OMFT).

José geeft ook regelmatig verschillende trainingen zoals afasie & communicatie, eet- en drinkproblemen herkennen & handelen,Logopedie in een notendop voor leerkrachten en taalontwikkeling stimuleren voor ouders van kinderen tot 11 jaar.

José heeft in 1992 de opleiding tot logopedist aan de Hoge School Hengelo afgerond. Daarna is zij afgestudeerd in Algemene Taalwetenschappen. Vanaf 1996 heeft zij als logopedist gewerkt in het Rijnlands Revalidatie Centrum(Basalt), afdeling volwassenen. Na een aantal jaren als teamleider gewerkt te hebben bleek toch dat het werken als logopedist haar veel meer voldoening gaf. Vanaf 2013 heeft zij in verschillende vrijgevestigde praktijken gewerkt. Daarna is zij haar eigen praktijk begonnen in Den Haag. In 2015 heeft zij een vestiging in Leiden geopend. Vanaf 2019 heeft zij zowel een vestiging in Leiden als in Leidschendam. Vanaf 2018 heeft zij een samenwerkingsovereenkomst met Marente waardoor zij ook in regio Teylingen werkzaam zal zijn.

Vriendelijke groeten namens Drs. José Nijboer- van den Broek